NieuwsVia deze weg willen we u informeren over diverse zaken. Neem dus af en toe eens een kijkje op onze website.

• Verschillende mensen leveren met hun papieren ook vaak de kopie van hun vorige aangifte bij ons in. Dit is niet nodig, deze hebben we op de computer staan. Uw “oude” aangiften blijven bij ons 5 jaar bewaard. Mocht er eens iets zijn dan kunnen we hier altijd op terug vallen.

• Men kan nu de vooraf ingevulde aangifte ophalen bij de belastingdienst. Bedenk echter wel dat het niet gaat om wat daar instaat, maar om dat gene wat er niet in staat!!

• M.i.v. 9 april 2015 zijn we een samenwerkingsverband aan gegaan met Claudia Lassche Administratieve Diensten. Regelmatig worden wij gevraagd of wij ook administraties verzorgen. Nee dus. Dat is iets waar we niet thuis in zijn. Met dit samenwerkingsverband kunnen we u daar ook mee helpen. Ook is het zo dat Claudia, wanneer ik niet meer in staat ben om dit werk te doen, zij Zibo Belasting Service overneemt. Hiermee is het voortbestaan van Zibo Belasting Service gewaarborgd en hoeft u niet halsoverkop een nieuwe adviseur te zoeken. Wij hebben Claudia leren kennen als een zeer vakbekwame dame die bovendien een dame is die van aanpakken weet. Ook hanteert zij nagenoeg dezelfde tarieven zoals wij die hebben.

• Normaal ontvangt u van ons eind januari een brief waarin u gewaarschuwd wordt voor het feit dat de blauwe enveloppe weer in uw bus valt. Dit gaat veranderen. De overheid heeft in haar wijsheid besloten om de blauwe enveloppe te moeten vervangen door de elektronische brievenbus. Van diverse cliënten hebben we inmiddels verontrustte telefoontjes gehad. Hoe moet dat nu? Ik heb geen pc, ik heb geen mailadres. Hoe los ik dat op? Dit jaar is een overgangsjaar en ontvangt u gewoon de blauwe brief en tegelijkertijd het verzoek om een account aan te maken bij de belastingdienst. Volgend jaar krijgt u hem dan in de berichtenbox.
Inmiddels heeft de ombudsman de belastingdienst op de vingers getikt. De ombudsman heeft de belastingdienst geadviseerd om de mensen toch een uitnodiging te sturen. Ik heb gemerkt dat de belastingdienst hier gehoor aan heeft gegeven.

• Als consulent hebben we de mogelijkheid gekregen om diverse relevante informatie op  te kunnen vragen bij de belastingdienst. We hebben besloten om hier gebruik van te gaan maken. Het maakt het voor u wat makkelijker. Ook zal er hierdoor minder verschil van opvatting zijn tussen mij en de belastingdienst. Hun kennis wordt immers door hen aan mij gedeeld.

• U krijgt binnen kort een aantal brieven van de belastingdienst waarin staat dat wij dit hebben aangevraagd. Ook staat onze naam in deze aankondiging zodat u weet dat deze informatie op de goede plek komt. De  belastingdienst vraagt of u ons toestemming wilt verlenen. Als u ons die toestemming verleent hoeft u niets te doen. Gaat u niet accoord dan moet u de bijlage van deze brief terug sturen naar de belastingdienst. Wij ontvangen dan geen berichten. Ook ontvangt u een machtigingscode, deze verzoeken wij u aan ons toe sturen.

• Het is verstandig om  een digid-code aan te maken. U kunt dan overwegen om deze aan ons door te geven. Van de meeste cliënten hebben we deze code reeds in ons bezit. Wij garanderen u dat we er geen gekke dingen mee doen. We gebruiken hem alleen waar hij voor gemaakt is en alleen in uw belang.